AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel
Libellengids Mobiel
Vlindergids Mobiel
Vogelgids Mobiel
Altijd de informatie bij de hand.
Waar u ook heen gaat.


Wat is AmfibieŽn- & Reptielengids Mobiel

AmfibieŽn- & Reptielengids Mobiel is een handig electronisch hulpmiddel voor onderweg. Altijd een AmfibieŽn- & Reptielengids bij de hand op uw PDA of mobiele telefoon. Dus geen boekwerken meer mee in de tas, alleen de PDA is genoeg. In deze electronische gids wordt geprobeerd zoveel mogelijk informatie over de Nederlandse AmfibieŽn & Reptielen te tonen. Echter wel in beperkte mate omdat het anders niet hanteerbaar blijft en dat was nu net de bedoeling. De volgende informatie is terug te vinden over de betreffende AmfibieŽn & Reptielen:
  • Naam in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en de wetenschappelijke naam
  • Korte typering
  • Het geluid van het amfibie (indien aanwezig)
  • Familie waartoe de amfibie/reptiel behoort
  • Kenmerken van amfibie/reptiel
  • Is amfibie/reptiel te verwarren met andere amfibieŽn/reptielen
  • Woon en leefgebied van amfibie/reptiel
  • Gedrag
  • Informatie over de levenscyclus

Al deze informatie is netjes gerangschikt in rubrieken en voorzien van foto's. Deze foto's zijn belangeloos beschikbaar gesteld door vele ameteur- en professionele fotografen. De naam van de fotograaf is (voor zover bekend) weergegeven onder aan de pagina bij amfibie/reptiel en waar mogelijk voorzien van een link naar de homepage van de betreffende fotograaf. Breng deze fotografen ook eens een bezoekje, vaak hebben ze vele fraaie foto's met andere onderwerpen als amfibieŽn of reptielen.
Omdat dit electronische document een levend document is zal er ook zo af en toe een update verschijnen. Deze update is gratis voor alle geregistreerde gebruikers. U wordt op de hoogte gehouden als er een nieuwe versie te downloaden is.
De eerste uitgave van AmfibieŽn- & Reptielengids Mobiel zal minimaal alle Nederlandse amfibieŽn of reptielen omvatten. In de loop der tijd zal dit verder uitgebreid gaan worden. Echter de gids pretendeert zeer zeker niet ooit compleet te kunnen zijn.
Er is uiterst hard gewerkt aan de AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel en er is geprobeerd alles zo nauwkeurig mogelijk op te nemen in de gids. Dit sluit echter niet uit dat er fouten in kunnen zitten. Laat u het ons dan weten dan kunnen we dat in een volgende versie aanpassen. Het makkelijkst is dat via mail te doen.
Heeft u vragen of opmerkingen laat het ons weten via de email.

Waarom AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel

AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel is ontstaan uit de behoefte om onderweg een gids bij de hand te hebben om amfibie of reptiel te kunnen herkennen. In deze moderne tijden is het meeslepen van boekwerken niet praktisch meer te noemen, zeker gezien de technische mogelijkheden van tegenwoordig. Er is al enige tijd een mobiele vogelgids op de markt. Dus waarom geen mobiele AmfibieŽn & Reptielengids. Middels deze digitale gids hopen we vele mensen te kunnen helpen onderweg met herkennen van AmfibieŽn- & Reptielen
In eerste instantie zal de gids uitkomen met minimaal de Nederlandse AmfibieŽn & Reptielen.

Proberen AmfibieŽn- & Reptielengids Mobiel

Uiteraard proberen we er alles aan te doen om de gids op zo veel mogelijk PDA's, mobiele telefoons en andere appartuur goed te laten draaien. Uiteraard moet ook u hier mee uit de voeten kunnen op uw apparatuur.

Uw wilt weten hoe AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel er uit ziet en hoe het werkt en of het wat voor u is. Of u het kunt lezen op uw PDA of de plaatjes goed overkomen etc.
Om de beschikbaarheid zo groot mogelijk te houden is er bewust gekozen voor simpele technieken. Zo is de gids getest met Internet Explorer, Opera en Safari. Op al deze browser programma's werkt het bij ons. Ook zou deze gids dus moeten werken op een hele serie verschillende appartuur. Deze gids heeft naast plaatjes en tekst ook geluiden. Deze geluiden zijn in degids verwerkt als "mp3" bestandjes en zouden op de meeste appartuur moeten werken.
Wel is het zo dat de gebruikte code op een aantal browsers verschillende output geeft. Zo zullen er kleine verschillen zijn tussen Internet Explorer en bijv. Opera. Deze verschillen staan echter een goede werking niet in de weg. Dit soort dingen zijn niet te voorkomen en worden als vanzelfsprekend beschouwd. Het zou te veel werk zijn op voor elke (versie) van een browser hiervoor tests in te bouwen en zou de basis werking van het programma niet ten goede komen.
Als u wilt zien of AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel inderdaad op uw apparatuur werkt, download dan onze probeer versie van de vlindergids . Hierin zitten een aantal voorbeelden verwerkt. Genoeg om te kijken of het bij u werkt en of het u wat lijkt.
Heeft u voldoende getest en bent u er van overtuigd dat de AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel ook wat voor u is dan kun u de AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel bestellen bij ons. Kijk hiervoor bij "Kopen AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel".

Wilt u nu direct zien hoe AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel er uit ziet kijkt u dan even bij de demo vlindergids. Deze zal in een nieuw browser scherm openen. De AmfibieŽn & Reptielengids mobiel is qua opbouw gelijk aan de Vlindergidsmobiel. Op dit moment is nog geen AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel demo beschikbaar. Voor de werking kan de Vlindergidsmobiel demo zonder problemen gebruikt worden.

Kopen AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel

Op dit moment is de eerste versie van de AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel in productie gegaan n kan deze besteld worden.

De Prijs

Aangezien we zelf ook niet houden van peperdure software hebben we de prijs laag gehouden, namelijk Ä10,= voor een gids . Hiervoor heeft u dus de gids maar ook alle toekomstige updates die er uit mogen komen van de gids. Op deze manier is de gids dus voor iedereen betaalbaar en blijft het leuk.
Wilt u de gids op CD ontvangen dan rekenen wij hiervoor Ä25,00.

Hoe

Het kopen van de AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel is heel eenvoudig. U stuurt ons een mail waarin u aangeeft dat u de AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel wilt kopen en u vermeld in de mail ook uw gegevens (naam, adres, postcode, woonplaats, emailadres). Zodra wij uw mail lezen sturen we u een mail terug met daarin het rekeningnummer waarop u het te betalen bedrag mag storten. Zodra bij ons het geld binnen is, krijgt u wederom een mail met hierin de bevestiging dat uw geld binnen is en tevens een link naar het door u te downloaden bestand. Dit bestand zal tot zeven dagen na versturen van de mail blijven staan om door u gedownload te worden.
De handelswijze is gelijk aan het downloaden van de demo. Als dat werkt bij u dan kunt u ook zonder problemen de originele versie downloaden. Dit bestand (6Mb) is uiteraard wel groter dan het demo bestand (410 kb). Dus check wel of u voldoende ruimte heeft op uw apparaat.

Installatie

De installatie van AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel is eenvoudig gehouden. Zodra u het bestand op uw computer heeft staan na het downloaden kunt u dit bestand uitpakken op uw computer in een eigen te kiezen map. Zodra alles uitgepakt is kunt u de gehele map copieren naar uw PDA of mobiele telefoon. U kunt de AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel opstarten door het activeren van het bestand index.html in uw browser, uit de map waar AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel in is gecopieerd.

Meedoen met AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel

Ook u kunt uw bijdrage leveren aan de AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel. Dat kan door uw foto's van amfibieŽn of reptielen, maar ook eventueel geluiden van deze beesten op te sturen naar ons. Indien wij besluiten uw foto/geluid te gebruiken dan kunt u rekenen op een gratis versie van AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel (indien u reeds een versie bezit waar u voor betaald heeft dan wordt er geen geld teruggestort), vermelding van uw naam met eventueel een link naar uw website op de pagina van de Amfibie of reptiel.
Indien er vijf of meer foto's van u in de AmfibieŽn- & Reptielengids Mobiel verschijnen wordt uw naam met een link naar uw website ook nog eens genoemd op de pagina "Over AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel". Een mooie gelegenheid om dus meer naamsbekendheid te krijgen.
Let wel u krijgt slechts eenmaal een gratis AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel ongeacht hoeveel foto's er van u gebruikt worden.

Lijkt het u leuk om foto's te leveren voor de AmfibieŽn & Reptielengids Mobiel, neem dan contact met ons op.
Uiteraard plaatsen wij niet elke willekeurige foto. De foto moet uiteraard haarscherp zijn, het onderwerp beeldvullend en de soort moet er goed op te herkennen zijn, anders komt de foto sowieso niet in aanmerking voor gebruik.

Reacties op Vlindergids Mobiel

"Mijn complimenten voor de prima uitvoering van dit leuke idee."

"Leuke indeling voor het ďmobieltjeĒ. Ziet er verzorgd uit.
Ook de website geeft duidelijk het gebruik van bovengenoemde gids weer !"

"Bedankt! Het ziet er goed uit zeg.Het draait perfect op mijn Mio pda!
Denk dat je er een hoop mensen een plezier mee doet."

"Een geweldig stuk werk waar enorm veel tijd in zit! 't Ziet er erg goed uit."


Laatste Nieuws

01 Maart 2011
Op 5 maart 2011 zijn wij aanwezig op de Landelijke Vlinderdag van de Vlinderstichting.
26 februari 2011
De AmfibieŽn- & Reptielengids Mobiel is nu gewoon te koop.
24 februari 2011
De AmfibieŽn- & Reptielengids Mobiel versie 1 is beschikbaargesteld aan de mensen die een bijdrage geleverd hebben aan de AmfibieŽn- & Reptielengids mobiel.

FAQ AmfibieŽn- & Reptielengids Mobiel

V: Draait AmfibieŽn- & Reptielengids Mobiel ook op een gewone computer?
A: Ja, zolang er maar een browser is die HTML ondersteunt.

V: Op mijn computer zie ik maar een smal beeld als ik de AmfibieŽn- & Reptielengids opstart, klopt dat?
A: Dat klopt. De AmfibieŽn- & Reptielengids Mobiel is gemaakt voor PDA etc. en die hebben een beperkte breedte.

V: Levert u ook ondersteuning op PDA's en mobiele telefoons?
A: Nee. Wij maken een product geschikt voor PDA's etc. Hoe dat product op uw PDA komt kunnen we helaas niet vertellen. Dit zou ondoenlijk zijn. Voor veel PDA's kan Microsoft ActiveSync gebruikt worden. Kijk hiervoor op de betreffende website voor meer informatie of raadpleeg de handleiding van uw apparaat.

V: Welk bestand moet ik gebruiken om AmfibieŽn- & Reptielengids Mobiel op te starten?
A: Zoek het bestand "index.html" en open dit in een browser.

V: Werkt de AmfibieŽn- & Reptielengids Mobiel op de Ipod Touch?
A: Ja, met wat beperkingen. Download hier de omschrijving.


Alle foto's en overige inhoud van deze site zijn auteursrechtelijk beschermd. Niets van deze site mag worden gedownload, gekopieerd of op enige andere manier worden gebruikt zonder schriftelijke toestemming van de auteur en/of eigenaar van deze site en de foto's.

All photographs appearing on this website are the property of their owner(s). They are protected by the Dutch copyright laws, and are not to be downloaded, copied or reproduced in any way without written permission.